menu close menu

АНОНС

    Роден съм на 20.01.1969г. в гр. София. Занимавам се активно със спорт от осем годишна възраст. Спортът, който започнах  да тренирам  беше  лека атлетика в представителния спортен клуб на армията в гр. София (ЦСКА). През периода 1985 – 1991г. бях многократен републикански и студентски шампион по лека атлетика в дисциплините 400м с препятствия, 100 и 200м гладко бягане 4х100,  4х400м щафетни бягания, под ръководството на именити треньори по лека атлетика,  като първия ми треньор Димчо Ников, проф. Бъчваров, проф. Апостол Славчев и други.

    В края на 1992год.  работих като специалист по спортен масаж и треньор по фитнес.

    От средата на  1994г. започнах специализация по кондиционна подготовка в спортовете тенис и футбол с помощта и съдействието на д.п.н. проф. Кирил Аладжов. През тези години работих върху повишаване на своята квалификация като тясно се специализирах в изготвянето на индивидуални програми по фитнес и кондиционна тренировка.

    Водил съм кондиционната подготовка на редица наши топ спортисти като Орлин Станойчев с най-добро класиране в световната мъжка тенис асоциация 86-то място,  Любомира Бачева с най-добро класиране  в световната женска тенис асоциация 63-то място, националните състезатели по тенис Ивайло Трайков, Тодор Енев, Радослав Лукаев,  националния вратар по футбол Димитър Попов и други.

    От 1999 до 2004г. бях кондиционен треньор на националния отбор по тенис за купа Дейвис. През 2010 – 2012г. водих кондиционната подготовка  на националния отбор по футзал.

   Понастоящем работя по три направления: като кондиционен треньор на Националния отбор по ски алпийски дисциплини, като консултант по фитнес към Спортен Клуб „Академик”, и като преподавател на хонорар по фитнес и кондиция към департамент спорт на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.