menu close menu

АНОНС


    Роден съм на 20.01.1969г. в гр. София. Занимавам се активно със спорт от осем годишна възраст. Спортът, който започнах да тренирам беше лека атлетика в представителния спортен клуб на армията в гр. София (ЦСКА). През периода 1985 – 1991г. бях многократен републикански и студентски шампион по лека атлетика в дисциплините 400м с препятствия, 100 и 200м гладко бягане 4х100, 4х400м щафетни бягания, под ръководството на именити треньори по лека атлетика, като първия ми треньор Димчо Ников, проф. Бъчваров, проф. Апостол Славчев и други.


    В края на 1992год. реализирах начална практика като специалист по спортен масаж и рехабилитация и инструктор по фитнес.

    От средата на 1994г. започнах специализация по кондиционна подготовка в спортовете тенис и футбол с помощта и съдействието на д.п.н. проф. Кирил Аладжов. През тези години работейки върху повишаването на своята квалификация, изградих собствена система за изготвяне и прилагане  на индивидуални програми и стратегии, насочени в кондиционата тренировка.

    Водил съм кондиционна подготовка на редица наши топ спортисти като Орлин Станойчев с най-добро класиране в световната мъжка тенис асоциация 86-то място,  Любомира Бачева с най-добро класиране  в световната женска тенис асоциация 63-то място, националните състезатели по тенис Ивайло Трайков, Тодор Енев, Радослав Лукаев,  Григор Димитров, националния вратар по футбол Димитър Попов и много други. (За сведение графа състезатели)

    От 1999 до 2004г. бях кондиционен треньор на националния отбор по тенис за купа Дейвис. През 2010 – 2012г. водих кондиционната подготовка на националния отбор по футзал.

   От 2013 до 2019 работих по три направления: като кондиционен треньор на Националния отбор по ски алпийски дисциплини, като инструтор и треньор по фитнес към Спортен Клуб „Академик”, и като преподавател на хонорар по фитнес и кондиция към департамент спорт на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

 

Към днешна дата съм на свободна, индивидуална практика с професионални спортисти и частни клиенти.